tiistai 5. heinäkuuta 2016

Kuukauden tuotteet ja kuvallinen ompeluohje stoppariin

Hei vaan!

Hiljaiseloa vietetty blogin osalta. Paljon on tässä tapahtunut parin viimeisen kuukauden aikana. 

Kaavoja tullut huimasti lisää valikoimaan. Tällä hetkellä löytyy lapsille legginsit, jumpsuit, mekko ja huppari. 


Juhannuksena julkaistiin miehille paita ja hupparin kaava. Myös naisille ilmestyi hupparin kaava.

Uusia työstetään koko ajan. Tulossa olisi vaikka mitä kunhan saadaan testattua kaavat toimiviksi :) Siitä lisää kun ajankohtaista.

Verkkokauppaan on lisätty uusi kategoria "Kuukauden tuote". Kyseisestä valikosta löytyy kuukausittain vaihtuva kaava sekä silityskuva. 

Tämän kuukauden tuotteena ovat Hiiop! -jumpsuit sekä aurinkolasit silityskuva. Aurinkolaseja löytyy muutamassa eri värissä. 

Jujunan suosituin kaava on ehdottomasti jumpsuit kaava. Olen tekemässä kuvallisia ompeluohjeita jumpsuitin ompeluun. Kuvathan kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. On tullut myös kyseyiltä kuinka ommellaan vetoketjuun kankaasta stoppari ketjun alareunaan. Tässä olisi nyt pienimuotoinen ohje siihen kuinka se tehdään.

Tarvitset umpivetoketjun (metrivetoketjua) ja kankaan palan. Käytän aina tätä tapaa kun en tykkää umpiketjujen metallisista stoppareista.
Leikataan vetoketjun levyinen pala ja korkeus taitettuna n. 5cm. Tästä lyhennetään vielä, mutta helpompi pätkästä pidemmästä kuin yrittää pidentää lyhyttä ;)


Aseta kankaan pala noin 1,5cm päällekkäin vetoketjun kanssa.


Tältä näyttää nurjalta puolelta.


Ommellaan palaset yhteen n 0,5cm päästä kankaan reunasta.Kun on ommeltu kangas ja vetoketju yhteen voidaan lyhentää kangasta. En halua vetoketjua sauman väliin, joten jätän vetoketjun reunasta reilut saumanvarat kankaaseen. 

Toivottavasti tästä olisi apua niille, jotka on miettineet miten ommellaan. Tämä on todella yksinkertainen mutta siisti tapa :) Eikä tarvi pelätä että joutuisi ompelemaan vetoketjun päältä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti