keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Mekkobodyn kuvallinen ompeluohje

Basic for babies kaavapaketti saapui syyskuun alussa myyntiin. Kaava sisältää kietasubodyn, bodyn, mekkobodyn, housut, haalarin, tumput sekä pipon. Kaavoista löytyy koot 44-92cm.

Kietasubodyyn ohje löytyykin jo täältä.
Ajattelin myös mekkobodysta tehdä ohjeen. Välillä ohjeita on helpompi seurata kuvien muodossa, jos kokeilee ommella jotain uutta.

Leikataan kaavan osat (kuvassa näkyvät).


Ommellaan mekon etu- ja takakappaleen toinen olka oikeat puolet vastakkain yhteen.
Ompele myös bodyosan toinen sivusauma kiinni.Leikkaa Framilon joustonauhasta bodyosan levyinen pätkä. Aseta se helmakappaleseen. Merkitse alku, keski ja loppu kohta. Näin saat sen tasaisesti venytettyä.
Tee sama myös toiselle helmakappaleelle.


Ompele helmasta sivusaumat yhteen oikeat puolet vastakkain.Ommellaan toinen hiha hihan pyöriölle oikeat puolet vastakkain. Tämän jälkeen ommellaan hiha- ja sivusauma kiinni.Tällä hetkellä pitäisi näyttää tältä. Nyt voimme huolitella bodyn haaraosan sekä pääntien.
Voit huolitella joko kantinkääntäjällä tai ihan käsin.
Kun kappaleet on huoliteltu ommellaan bodyosan toinen sivusauma kiinni.Ommellaan toinen hiha hihanpyöriölle. Jos tuntuu hankalalta saada ommeltua kantattuja reunoja ja hihaa samaan aikaan, voit ensin ommella muutamalla pistolla tuon kantti kohdan kiinni olasta. Huomioi että takakappaleen kantti tulee etukappaleen päälle.
Tässä vielä kuva miltä pitäisi näyttää. Vasemmalla puolella on etupuoli ja oikealla taka.

Ota bodyosa sekä helmakappale seuraavaksi. Aseta bodyosa helmakappaleen sisään kuvassa näkyvällä tavalla. Käännä nurinpäin.
Ota mekon paitaosa ja työnnä se helman sisään. HUOM! Tarkista että laitat kappaleet oikeinpäin. Ettei vahingossa ole bodyosan takakappale ja paitaosan etupuoli kohta yhdessä ;)
Neulaa kappaleet sivusaumoista sekä keskietu ja keskitaka kohdista.
Tarkista vielä ennen ompelua että kappaleet ovat menneet oikein päin =) Sitten ommellaan body, helma ja paitaosa yhteen.


Kohta se on jo valmis. Seuraavaksi huolitellaan helma ja hihansuut. 

Kun helma ja hihat on huoliteltu laitetaan nepparit haaraan sekä olalle.Silitetään vielä kaunis työ ja se on valmis. Ihaile valmista tuotostasi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti